La Red ACTS impulsa un nou programa de residències creuades Sant Sebastià-Barcelona

by | març 31, 2023

Impulsada per Hac Te, la UOC i  la Fundación Daniel y Nina Carasso, la Red ACTS posa en marxa el seu segon programa pilot per a la construcció d’aquesta xarxa estatal d’agents amb l’objectiu de connectar dos dels seus nodes: Sant Sebastià i Barcelona. Es tracta d’una convocatòria oberta per a acollir una residència creuada d’investigació artística impulsada per Hangar, Centre de Producció i Recerca Artística, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Tabakalera.

Amb el nom de RACOR, aquesta residència de recerca està oberta a artistes de totes les disciplines creatives i de qualsevol país del món que estiguin desenvolupant un projecte de recerca artística que pels seus mitjans, llenguatge o concepte dialogui d’alguna manera amb el context tecnocientífic.

RACOR vol donar suport a un projecte de recerca artística en qualsevol de les seves fases que necessiti dels contextos, les xarxes i/o els serveis dels tres centres per al seu desenvolupament, i que generi un espai d’interlocució entre camps epistèmics tradicionalment segregats. Les residències creuades seran acompanyades d’una capa investigadora en tot el procés amb l’objectiu d’extreure aprenentatges compartits durant el projecte pilot.

L’artista o col·lectiu seleccionat rebrà una beca de residència creuada de dos mesos i mig de durada entre Barcelona (Hangar i CCCB) i Donostia/Sant Sebastià (Tabakalera) amb flexibilitat en la distribució del temps en cadascuna de les ciutats.

Juntament amb RACOR, la Red ACTS ha engegat recentment el seu primer programa pilot, GRAPA, una proposta conceptualitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Hangar, Centre de Producció i Recerca Artística, en col·laboració amb la UOC. El programa pretén acompanyar i relatar processos de creació artística que se situen en la intersecció de l’art, la ciència, la tecnologia i la societat. Durant 2023, GRAPA acompanya el treball de les artistes Joana Moll i Sílvia Zayas.

Consulta les bases de RACOR:

Presenta la teva proposta en aquest enllaç.

 

Comparteix: