Política de galetes

1. Què són les galetes?

Les galetes o cookies són fitxers de text que es descarreguen a l’equip terminal de l’usuari (ordinador, tauleta, telèfon mòbil…) i que es guarden a la memòria del seu navegador. Les dades contingudes a les galetes poden ser analitzades per la UOC per a millorar la usabilitat dels webs i oferir una informació i uns serveis més personalitzats.

Les dades de navegació recuperades per les galetes són anònimes i no s’associen a cap persona. La informació personal ha de ser facilitada a la UOC de manera explícita per l’usuari.
L’usuari pot esborrar o desactivar les galetes des de la configuració dels navegadors. En aquest cas, la pàgina web continua essent operativa, però sense els avantatges de la personalització. Per a més detalls sobre l’ús, la gestió i la configuració de les galetes des dels navegadors, es recomana que es consulti el web http://www.aboutcookies.org.

2. Quin tipus de galetes s'utilitzen a la UOC?

Segons l’entitat que les gestiona:

 •  Pròpies. Són galetes que s’envien des d’un equip o domini gestionat per la UOC al terminal de l’usuari.
 •  De tercers. Són galetes que s’envien al terminal de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat ni controlat per la UOC. En aquest cas s’inclouen també les galetes que, instal·lades per la UOC, recullen informació gestionada per tercers. Les galetes de tercers es poden utilitzar per al mesurament i l’anàlisi del comportament dels usuaris amb l’objectiu de millorar la seva experiència al web de la UOC.

Segons el termini de temps que romanguin activades:

 •  De sessió. Recullen dades mentre l’usuari navega pel web de la UOC amb la finalitat de prestar el servei sol·licitat. Caduquen o s’esborren quan es tanca el navegador.
 •  Persistents. Es desen al terminal de l’usuari. Caduquen en un període llarg o mitjà de temps o no ho fan mai.

Segons la finalitat:

 •  Tècniques. Són les necessàries per a la navegació correcta per la pàgina web.
 •   De personalització. Permeten a l’usuari definir les característiques (idioma) per a la navegació per la pàgina web.
 •  D’anàlisi. Permeten a la UOC l’anàlisi vinculada a la navegació duta a terme per l’usuari amb la finalitat de fer un seguiment de l’ús de la pàgina web, i també de fer estadístiques dels continguts més visitats, del nombre de visitants, etc.
 •  Publicitàries.
3. Quines són les finalitats de les galetes que es fan servir a la UOC?

Les finalitats de les galetes que es fan servir a la UOC són:

 •  Tècniques. L’objectiu d’aquest tipus de galetes és fer possible que la navegació per la pàgina sigui satisfactòria. Aquest tipus de galetes permet que el sistema reconegui els usuaris que s’han registrat i recordar-los el nom d’usuari i la contrasenya, entre altres funcions.
 •  De personalització. Aquestes galetes permeten que l’usuari accedeixi al web de la UOC amb algunes característiques de caràcter general predefinides, com ara l’idioma, el navegador o la localització geogràfica des d’on s’accedeix al servei. Aquesta informació dels usuaris permet a la UOC poder-los oferir més bon servei i més personalitzat.
 • Analítiques. Les dades anònimes contingudes en aquestes galetes permeten el mesurament, el seguiment i l’estudi de l’activitat dels usuaris per tal d’incorporar millores en llocs web, aplicacions i plataformes de la UOC.
 • Publicitàries. Aquestes galetes fan possible la gestió dels espais publicitaris basant-se en criteris com l’edició de continguts o els hàbits de navegació dels usuaris.