Convocatòria de films generats amb intel·ligència artificial

por | Mar 20, 2023

+RAIN Film Fest és el primer festival europeu de films generats amb intel·ligència artificial (AI). Aquetsa cita s’interessa per l’ús de metodologies creatives amb AI al servei de la narració. Fins al 7 d’abril, el certamen obre una convocatòria internacional a l’enviament de pel·lícules que utilitzin models d’AI en els seus processos creatius, i que n’explorin les seves capacitats narratives i tecnològiques. +RAIN Film Fest convida els directors i directores a presentar i debatre els seus treballs en projeccions públiques. Un jurat internacional selecciona les pel·lícules més innovadores per exhibir-les, també, al Sónar+D.

Organitzat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), +RAIN Film Fest s’interessa per l’ús de metodologies creatives amb AI al servei de la narració. Més enllà de la dimensió visual, aquesta tecnologia planteja reptes en les maneres d’explicar històries i també tensiona conceptes com creativitat i imaginació. +RAIN Film Fest vol ser la porta d’entrada de pel·lícules que experimentin amb el llenguatge narratiu i aquestes noves aproximacions tecnològiques. 

Juntament amb el festival, els dies 15 i 16 de juny tindrà lloc, en el marc del Sónar+D, el AI & WEB3 Creatives Summit. Una cimera que consta de quatre sessions que giraran al voltant de la creativitat i les tecnologies emergents: Cinema & AI, Music & AI, Expanded Media i WEB3 & creativity. L’objectiu de les sessions és inspirar, donar a conèixer el talent emergent que crea, investiga i emprèn entorn d’aquests temes, així com debatre sobre la relació entre creativitat i tecnologies emergents, l’ús ètic de la AI, els drets d’autoria, o el rol del Web3 en les indústries culturals i creatives. S’hi presenten projectes creatius, de recerca i d’empreses emergents, i spinoffs de recent creació. Aquestes sessions tenen la vocació de fomentar la interacció entre creadors i creadores, professionals i empreses, i de servir d’espai perquè sorgeixin noves relacions, iniciatives, propostes i projectes.

+RAIN Film Fest i AI & WEB3 Creatives Summit formen part del programa SÓNAR+D 2023 

Comparteix: