Descobreix el programa d’activitats d’Hac Te a Digital Impact

por | Abr 3, 2023

Slowly fading into data / Albert Barqué-Duran

Slowly fading into data / Albert Barqué-Duran

Pots obtenir les teves entrades gratuïtes en aquets enllaç.

Els vespres de dijous de maig a juny, en el marc de l’exposició Digital Impact al Disseny Hub, Hac Te, programa més d’una desena d’activitats gratuïtes on art, ciència i tecnologia es fusionen. L’espai Oasi, una cúpula de grans dimensions dissenyada per Antoni Arola, acollirà xerrades, performances i tallers adreçats a tots els públics amb l’objectiu de convidar a la reflexió al voltant de temàtiques com la transició digital, la justícia climàtica o la capacitat creativa de les màquines. Enmig del tràfec i soroll del nostre dia a dia, l’Oasi ofereix un espai per aturar-se a contemplar i escoltar, però també a qüestionar-se i actuar. 

L’escriptor Jorge Carrión donarà el tret de sortida amb una conversa on relatarà la seva estada amb diferents grups d’investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya. A partir d’aquesta experiència, Carrión ha elaborat una vocabulari de conceptes científics i tecnològics que marquen l’agenda d’un futur que ja és present, i que presentarà acompanyat d’alguns dels recercaires amb qui ha compartit la seva estada.

Entre les primeres performances confirmades destaca la premiere del projecte ‘Slowly Fading into Data’ de l’artista digital Albert Barqué-Duran. Un vídeo joc interactiu d’acció que combina la «baixa tecnologia» (amb una consola retro de 8 bits) i l’alta tecnologia (fent ús d’intel·ligència artificial i disseny de so procedimental) i que és resultat del programa ‘En Residència’ de la Universitat Pompeu Fabra. Núria Nia i Citlali Hernández presentaran la seva performance ‘Òrbita 4’, que busca descobrir la formació del llenguatge d’un bot mitjançant una performance col·laborativa.

#Òrbita4 / Núria Nia i Citlali HErnández

#Òrbita4 / Núria Nia i Citlali HErnández

Pel que fa a les xerrades, un dels plats forts del programa serà la de l’artista australià STELARC, que indagarà sobre el significat de la presència i l’absència en el món digital. El pioner s’interrogarà sobre com llisquem continuament entre els móns fora de línia i en línia i com les noves tecnologies canvien les nostres nocions de corporalitat. El col·lectiu Estampa oferirà una xerrada participativa on reflexionarà i posarà en pràctica les possibilitats creatives i implicacions dels deepfakes, una tècnica d’intel·ligència artificial que permet produir vídeos de persones -anònimes o conegudes- parlant o duent a terme accions que no han passat.

Destaca també la xerrada immersiva a càrrec d’Eugenio Coccia, director de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), -un dels centres que conformen la comunitat del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)- que explicarà les propietats materials de l’espai-temps i com la física investiga l’univers amb instruments cada cop més precisos. Així mateix, Brígida Maestres, investigadora del grup CareNet (UOC) i Ángela Bonadies, artista visual i interdisciplinària, proposen una xerrada acompanyada de projeccions que volen indagar en l’impacte silenciós de la tecnologia digital. 

Juntament amb aquestes primeres activitats, durant les pròximes setmanes s’anunciarà el programa complet, que inclourà noves perfomances i xerrades, així com col·laboracions amb universitats catalanes com una presentació de projectes del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC o del grups d’investigació interdisciplinar DARTS de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Deep Fakes / Estampa

Deep Fakes / Estampa

 

Comparteix: