Presentem el programa d’Hac Te i Sónar+D

por | Abr 19, 2023

Les relacions entre art, ciència i tecnologia prenen moltes formes i cada cop ens resulta més urgent i imprescindible afavorir-ne la seva prosperitat. Amb l’objectiu d’explorar el potencial d’aquestes hibridacions i cercar noves vies per impulsar-les, Hac Te i Sónar+D presenten un programa amb debats, obres artístiques i presentacions

Un dels plats forts del programa serà l’Open Forum d’Art, Ciència i Tecnologia (dijous 15, d’10:30h a 12:30h a SonarÀgora), que reunirà diferents comunitats per compartir idees, experiències i casos d’èxit. 

Tot seguit, a partir de les 13h, es presentaran dos projectes d’abast estatal: la recentment creada Red ACTS, una xarxa compartida d’artistes, investigadors i institucions, i l’actualització del Libro blanco de la interrelación entre Arte, Ciencia y Tecnología en el Estado español de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

En paral·lel, durant els tres dies de Sónar+D, l’espai Project Area acollirà diferents obres i instal·lacions de les institucions sòcies d’Hac Te, com l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) -un dels centres que conformen la comunitat del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)- o la NewArtFoundation, que exemplifiquen el potencial de les co-creacions entre artistes, científics i tecnòlegs, alhora que situen Barcelona com un pol internacional en aquest àmbit. En aquest mateix espai, es mostrarà una sèrie de quatre càpsules de vídeo produïdes per Hac Te on es reflexiona sobre les col·laboracions entre artistes, científics i tecnòlegs; la manera en què ens afrontem a reptes transdisciplinars; l’ecosistema d’art digital a Catalunya o l’impacte social i econòmic de la cultura digital.

Al Stage+D, einaidea presentarà la performance TURBULENCE AT BLACK BAY GRENADA de l’artista britànic Gaika i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) mostrarà la col·laboració amb l’estudi Playmodes que ha resultat en una instal·lació alimentada per llum natural.

Comparteix: