Què aporten les col·laboracions Art+Ciència+Tecnologia?

por | Feb 26, 2022

Què aporta un artista a un centre d’investigació? I a la inversa? Poden la ciència i la tecnologia expandir els límits de la creativitat? Des d’Hac Te explorem l’enorme potencial de les col·laboracions entre art, ciència i tecnologia amb: Ernest Giralt, investigador emèrit de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) – centre de la comunitat BIST; Ferran Marqués, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona de la UPC; Marc Gálvez, Alumni de la UPC i Jo Milne, professora d’EINA i artista en residència a MELIS-UPF.

Aquest és el segon vídeo de la sèrie Art+Ciència+Tecnologia que iniciem amb l’objectiu de fer més entenedores les relacions entre disciplines i el seu impacte a Catalunya.

Cada càpsula aborda una temàtica per aprofundir en aquests vincles: les col·laboracions entre artistes, científics i tecnòlegs; la manera en què ens afrontem a reptes transdisciplinars; l’ecosistema d’art digital a Catalunya o l’impacte social i econòmic de la cultura digital.

Aquesta sèrie d’audiovisuals s’ha realitzat en col·laboració amb el diari digital The New Barcelona Post i compta amb la participació dels socis d’Hac Te: la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Eina – Centre Universitari de Disseny i Art, Hangar – Centre de producció i recerca artística, TheNewArtFoundation, Sónar, Fira Barcelona, Tech Barcelona, l’Institut de Ciència i Tencologia de Barcelona (BIST) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)

La primera d’aquestes càpsules reflexiona sobre la necessitat de donar respostes transversals des dels camps de les arts, la ciència i la tecnologia a reptes contemporanis tan complexos com el canvi climàtic o la transformació digital. 

Els següents audiovisuals s’estrenaran durant els dimecres de les tres pròximes setmanes.

Comparteix: