Hac Te presenta la Red ACTS en Sónar+D

por | Jun 17, 2023

Sónar+D ha acollit la presentació pública de la Red de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad (Red ACTS), iniciativa impulsada per Hac Te juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundación Daniel y Nina Carasso per a promoure la col·laboració entre agents i disciplines a escala estatal.

L’espai  de debat SonarÀgora ha estat l’escenari d’aquesta presentació, on s’han donat a conèixer les principals fites del projecte durant el seu primer any i les cartografies dels agents que treballen en aquesta intersecció en els quatre nodes geogràfics que componen actualment la xarxa actualment: Catalunya, Euskadi, València i Madrid.

A més, al llarg de tot Sónar+D, Hac Te i la Red ACTS han estat presents a través del seu stand al ProjectArea, on s’ha pogut veure el resultat del primer mapeig d’agents realitzats pels nodes anteriorment mencionats. Es tracta d’una visualització web on, partint dels dataset recopilats per tots els nodes locals, es mostren els més de 800 agents identificats a l’Estat espanyol. A través d’aquest mapa, es poden filtrar els agents segons la comunitat (art, ciència/tecnologia, educativa o societat) i estrat (individu, col·lectiu, institucional o xarxa) al qual pertanyen. L’objectiu d’aquest mapeig és identificar, connectar i articular l’ecosistema d’agents que treballen en aquesta intersecció.

En aquest stand també s’hi ha pogut veure l’obra olfactiva Chemical Ecosystem de Yolanda Uriz, que exemplifica el potencial de les relacions entre art, ciència, tecnologia i societat. Es tracta d’un mecanisme amb sensors que mesuren certs components de l’aire i, segons els resultats, emet olors i tradueix les dades a sons determinats, buscant equilibri. La particularitat de l’obra és que interacciona amb l’ecosistema i l’entorn que l’envolta a cada moment: el CO2, de les persones presents a l’espai, etc.

Comparteix: