Watch the new videos about Art+Science+Technology
Què aporta la presència d’un artista a un centre científic? Quines possibilitats creatives ofereixen la ciència i la tecnologia? Pot Barcelona esdevenir una referència en aquest àmbit?
Amb l’objectiu de fer més entenedores les relacions entre art, ciència i tecnologia i el seu impacte a Catalunya, Hac Te presenta una sèrie de quatre audiovisuals on creadors, investigadors, comissaris, docents o emprenedors reflexionen sobre les sinergies entre disciplines.
Cada càpsula aborda una temàtica per aprofundir en aquests vincles: les col·laboracions entre artistes, científics i tecnòlegs; la manera en què ens afrontem a reptes transdisciplinars; l’ecosistema d’art digital a Catalunya o l’impacte social i econòmic de la cultura digital.
Aquesta sèrie d’audiovisuals s’ha realitzat en col·laboració amb el diari digital The New Barcelona Post i compta amb la participació dels socis d’Hac Te: la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Eina – Centre Universitari de Disseny i Art, Hangar – Centre de producció i recerca artística, TheNewArtFoundation, Sónar, Fira Barcelona, Tech Barcelona, l’Institut de Ciència i Tencologia de Barcelona (BIST) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).
La primera d’aquestes càpsules reflexiona sobre la necessitat de donar respostes transversals des dels camps de les arts, la ciència i la tecnologia a reptes contemporanis tan complexos com el canvi climàtic o la transformació digital. Compta amb el testimoni d’Albert Barqué-Duran (artista i investigador resident a la UPF), Fernando Cucchietti, (responsable d’anàlisi i visualització de dades del Barcelona Supercomputing Center), Lydia Sanmartí (coordinadora de divulgació de l’ICFO) i Anna Manubens (directora d’Hangar).
Els següents audiovisuals s’estrenaran durant els dimecres de les tres pròximes setmanes.