Hac Te participa en el projecte europeu S+T+ARTS in the city

by | maig 5, 2023

Drone Aviary / Superflux

Drone Aviary / Superflux

Hac Te ha estat guanyadora de la darrera convocatòria del programa de la Unió Europea S+T+ARTS Regional Centers amb el projecte STARTS in the City, amb qui participa a través d’un consorci amb cinc entitats més. 

El programa S+T+ARTS té com a objectiu vincular més estretament la tecnologia i la pràctica artística per abordar els reptes socials, mediambientals i econòmics als quals s’enfronta Europa. Entre les diferents maneres de donar suport a projectes, STARTS va crear el 2018 els Regional Centers (RSC) per a oferir finançament a institucions culturals, empreses innovadores, fundacions, universitats i institucions de recerca que co-desenvolupen projectes digitals per a un futur més sostenible. Aquesta modalitat dona especial rellavància al fet que els ecosistemes regionals són molt més propers a les persones que els Estats i, per tant, constitueixen un espai privilegiat per a la innovació social i centrada en l’ésser humà.

Entre els tres projectes guanyadors de la darrera convocatòria es troba STARTS in the City, que ha estat resultat d’una candidatura liderada per Gluon (Brussel·les), juntament amb Meet (Milà), Ars Electronica (Linz), Inova+ (Matosinhos), Kersnikova (Ljubljana) i Hac Te. 

El projecte S+T+ARTS in the City es desplegarà des de l’abril de 2023 i fins a l’octubre de 2024. Durant aquest període, promourà onze residències artístiques on la co-creació ha de resoldre un problema concret de cada regió. En el cas d’Hac Te, es buscarà donar solució a tres reptes a través de tres residències. El projecte també es caracteritza per la voluntat de reforçar els vincles amb el món acadèmic per impulsar un nou enfocament curricular per a l’ensenyament en art, ciència i tecnologia. Un cop concloses les residències, s’explorarà el potencial empresarial dels resultats, procurant que els prototips produïts siguin viables i aportin solucions concretes al mercat. Així mateix, els resultats de les residències s’exporaran en diferents festivals i certamens europeus, arribant a públics de tota Europa.

Comparteix: