Chemical Ecosystem de Yolanda Uriz, l’obra olfactiva que Hac Te i la Red ACTS mostraran a Sónar+D

by | maig 9, 2023

Chemical Ecosystem de Yolanda Uriz / Tom Mesic

Chemical Ecosystem de Yolanda Uriz / Tom Mesic

Del 15 al 17 de juny, Hac Te i la recentment creada Red ACTS (impulsada pel propi hub, la Universitat Oberta de Catalunya i la Fundación Daniel y Nina Carasso) presentaran l’obra olfactiva Chemical Ecosystem de Yolanda Uriz al Sónar+D. La peça exemplifica el potencial de les relacions entre art, ciència, tecnologia i societat (ACTS) i es podrà veure en l’espai d’exhibició Project Area

Chemical Ecosystem va ser l’obra guanyadora de la beca NASEVO 20222, promoguda per la Fundación Ernesto Ventós en el marc de l’‘ISEA2022 Barcelona i actualment forma part del fons d’obra d’aquesta fundació. Es tracta d’un mecanisme amb sensors que mesuren certs components de l’aire i, segons els resultats, emet olors i tradueix les dades a sons determinats, buscant equilibri. La particularitat de l’obra és que interacciona amb l’ecosistema i l’entorn que l’envolta a cada moment: el CO2, de les persones presents a l’espai, etc.

Aquesta peça forma part d’un ampli programa co-dissenyat per Hac Te i Sónar+D per fomentar la interacció entre art, ciència i tecnologia i que compta també amb un Open Forum i la presentació de la Red ACTS.

Comparteix: